nittonde maj

Nu är det exakt tre veckor kvar. Sen är sista tentan skriven, sista projektet presenterat och sista sommarlovet har gått av stapeln.

I sommar ska jag inte plugga ett dugg, ska helt och hållet ignorera de spännande sommarkurserna jag blivit antagen till. Jag behööver inte läsa mer! I sommar ska jag bara jobba och dingla med benen. 25 lediga dagar att disponera. Det kan ju tyckas vara en angenäm sysselsättning, men faktum är att det har hunnit bli något av ett stressmoment. Det ska tryckas in en Bodenvecka, en Italienvecka, Turkietvecka, Kalmarvisit. Sedan hade jag någon sorts föreställning om att jag även ska ha tid att pyssla hemma och läsa böcker på gräsmattan. Dagens i-landsproblem.

Nu (äntligen) har jag lyckats säga upp mig från ett av jobben, det var mina små barn som fick ryka. Inte längre barnflicka! Lite vemodigt, har ju jobbat med de barnen i 2,5 år. Vemodet till trots känns det otroligt befriande. Två lediga eftermiddagar! Står och väger mellan två kvällskurser att fylla den lediga tiden med - franska eller retorik. Kanske båda!

Nu ska jag ta en påtår på kaffet och ta tag i lite plugg innan det är dags att jobba.


Tjing

Engineering: where the noble, semi-skilled laborers execute the vision of those who think and dream. Hello, Oompa Loompas of science!



Kriget är över. Det blev en blodig historia, men nu är det över. Bra blev det ju inte, men det ska jag plågas för på tisdag. För idag ska vara en glad dag, idag kommer Annika! Idag ska bara mysiga saker hända, förutom de studier som jag desperat försökt att ignorera. De låter sig dessvärre inte ignoreras, de högljudda fanskapen. Man skulle kunna tro att de är ett gäng italienare så som de gestikulerar och pratar jättehögt, jättefort. Sluta bråka med mig! Jag är norrlänning! Jag klarar inte av svallande känslor, skrik och bråk. Tyst nu!

Är det ett dåligt tecken om man börjar prata med materialla ting helt nykter?






Vad ska du bli när du blir stor?

Jag vill bli ingenjör när jag blir stor, det är ett roligt arbete och lätt. Därför finns det så många ingenjörer idag, och varje dag blir det fler.  Ingenjörer behöver inte gå så mycket i skola. De måste lära sig programmeringsspråk så att det kan tala med datorer. Jag gissar att de måste kunna läsa också så att de vet vad det är fråga om när allt trasslar till sig.

Ingenjörer måste vara modiga så att de inte blir rädda, när allt trasslar till sig mer än möjligt, eller när de måste tala främmande språk på utländska så att de vet vad de ska göra.

Jag gillar också lönen som de får. De får mer pengar än de hinner använda. Det beror på att alla vet att ingenjörerna har ett svårt arbete utom ingenjörerna som vet hur lätt det är. Det finns inte så mycket som jag inte tycker om, utom att kvinnorna tycker om ingenjörerna och vill gifta sig med dom, så man måste köra bort dom, så dom inte stör.

Jag hoppas att jag inte blir allergisk mot kontorsdamm så att jag inte kan bli ingenjör. Jag blir sjuk av vår hund. Om jag blir allergisk mot kontorsdamm kan jag inte bli ingenjör och då måste jag arbeta.



Ett glas rosé..

.. kan stjälpa de mest ambitiösa pluggintentioner. Gammalt djungelordspråk.



Jag är så himla glad! Tre (3!!) veckors semester i sommar! Åååh, jag ska göra så mycket! Italien och Kalmar och Boden och vara hemma massor och sola och bada. Glad, glad, glad, jämt, jämt, jämt.

Nu ska jag skriva rappoort. Av ett träd kan man göra tre kilo papper. Och vad kostar ett träd?


Puss!

den tionde maj tjugohundraelva

Ojdå, nu var det ett tag sen jag lyckades knåpa ihop något här. Då kan man ju tycka att jag borde komma med någon sorts rapport om allt som hänt de senaste månaderna. Men det har liksom inte hänt så mycket och det är faktiskt en himla bra sak.

Insåg igår att det blivit sommar igen. Insåg igår att sommarlovet är fyra veckor bort. Insåg igår att fyra veckor är en förvillande kort tid, i prestation räknat är det då fasen så mycket längre. I prestation räknat är det sommarlov till jul ungefär. Nåväl, denna insikt, panik och hysteri brukar infinna sig i maj - det är inget jättenytt fenomen. Så nu ska jag traggla mig igenom lite rapporter och tentor, sen är det sommarlov.

Nu ska jag häva i mig det sista kaffe, knalla bort till Täby centrum, hämta lite böcker på den eminenta Posten, knalla hem, läsa i solen, plugga effektivt och målinriktat, jobba, spinning, hem.



På Nyhetsmorgon är de fåniga.


RSS 2.0