Meningen med livet..

"Livet ska inte vara en resa ner mot graven med målsättningen att anlända säkert i en attraktiv och välbevarad kropp,
utan snarare en sladdning in från sidan, med chokladkakan i en hand och vinet i den andra, med en kropp som blivit ordentligt använd, för att inte säga fullständigt utsliten, samtidigt som man skriker "WOOHOOO, vilken jävla åktur!"

Word!




Klubben för inbördes beundran har fått en ny medlem..

..ja, det är väl jag då.

Jahaja, böckerna ligger på köksbordet och ropar på mig med panik i rösten.  Jag väljer att ignorera både gnäll och tjat, så de får vänta på bättre tider. Jag orkar inte riktigt ta itu med dem nu, har faktiskt pluggat sen 9 i morse. Okej, aktivt sen kanske 12. Med typ 5 pauser á 1 h. Dvs, jag har pluggat ungefär en halvtimme idag. Bra jobbat.

Nu är det för många problem. Inte för mycket, utan för många! En i taget, ta en kölapp, svenkt kösystem.  Jag kan inte lösa alla världens problem på samma gång! Nu är det världssvält, folkmord och gerillakrig på samma gång. Jag VET att jag kan få ordning på det här, men inte när all världens jäkelskap hoppar och rycker mig i kjolen hela tiden. Små ungar som är dödshungriga, trötta OCH börjar få tänder. Alla åttlingarna skriker i kör dessutom. Om nu problemen HADE varit mina barn hade de fått rumsarrest tills de tar studenten. Jävla ungar.
 

Övriga nöjsamma samtalsämnen lyser med sin frånvaro. Allting är rätt så gravallvarligt. Fast jag är glad ändå, som alltid. Ungefär som att få skrattanfall under en tyst minut, alltså mer eller mindre underligt. På tal om underligt funderar jag återigen på Bodenresa. Kanske inte så underligt. Men kul! I sommar tänkte jag/vi åka. Boden blir liksom lite roligare på sommaren. Jaja. Det  var inte så spännande att prata om. Så jag släpper det.

Nu kommer jag, mina stackars försummade böcker!

hej&hej!

Snitsig rubrik

Återigen får jag börja med att berätta att jag kommit hem.  Fast nu till Norrköping, men så smart som du är har du säkert redan räknat ut det.  Jag har haft det jättejättebra hemma i Boden. Så lugnt och skönt. Nej, nu ljög jag. Lugnt har det absolut inte varit, jag har flängt runt som en galning. Tur, tur, tur för mig att Boden bara har ungefär två poliser. Mitt körkort hade annars varit i allvarlig fara. Ja, det har varit hektiskt och rätt intensivt. Men underligt nog rätt så avkopplande, känner verkligen att jag fick tid att ladda om lite.  Skönt att få lite ordning på begreppen. Och oj, så mycket jag hann med. Alla dagar utom söndag var fullständigt fullproppade med diverse aktiviteter. Söndag blev mest bara en jobbigt dag, seg, trött och bakis. Även otroligt retlig, irriterad och stressad över att måndagen skulle bli retlig, irriterad och stressad. Så förlåt, jag var nog inte riktigt mig själv.

Jag tycker nog faktiskt att det är rätt kul att resa omkring och jag lyckas ofta ta det mesta med ro. Både stormar, förseningar och tanter som luktar yoghurt. (Det sistnämnda är otroligt obehagligt om man är bakis). Men herregud! Finns det en gud som styr över förseningar? Och vad har jag gjort honom? När jag åker hem till Boden måste jag först åka tåg till arlanda och sedan flyga. Det krävs lite planering och finess att få tåget att matcha flygtiden på ett vettigt sätt. Och denna gång hade jag verkligen lyckats! Både tur och retur hade jag ca 50-60 min väntetid mellan olika fordon, vilket är perfekt. Varken stressigt eller långtråkigt. Ibland har jag inte haft annat till val än att sitta på arlanda i 3-4 timmar. (Jag hittar rätt bra där nu, snart kan de anställa mig som guide). Hur som helst, när man har 50 min till tåget går är det inget roligt när flyget är försenat 40 min. Min väska kommer alltid sist, så jag räknar med 20-30 min extra.  När jag väl kom ut ur det fördömda planet hade uppenbarligen mina medpassagerare inte bråttom alls. Nejdå, de masade sig fram med ungefär 0.025 * 10?-27 m/s. Jag hann, med nöd och näppe. Men skulle jag däremot ha 3 timmar på mig  tror du då att någonting någonsin är försenat?  Nejdå, den danske flygkaptenen låter överlycklig; vi har tydligen både nedförsbacke och medvind. Tada! 20 min FÖRE tidtabellen! Det är en grym orättvisa. Egentligen kvittar de extra minutrarna hit eller dit för det mesta, men jag kan inte låta bli att lägga märke till mönstret. Säg bara vad jag ska offra, herr resegud, jag gör det! Vill du ha min sambo? Håll till godo!


Matmatmat.
puss och hej
  .

Allting ser illa ut om man kommer ihåg det.

Hemma. Eller ja, hemma i Boden. Lustigt hur många hem man kan samla på sig.  Men det är faktiskt bra att ha ett par på lager. Skönt att vara hemma, nu när jag landat lite. Här är ingenting jobbigt. Bara umgås, äter och sover. Sover och sover och sover. 12 timmar har jag sovit i natt.  Vet inte riktigt vad som har hänt, men jag gissar att jag var mer uppskruvad än jag trodde. 

Nå. Har just shoppat runt lite med Matilda och nu ska jag ta en lång promenad med Ronja, om hon orkar. Stackars min vovve, hon har blivit så gammal. Tråkigt.  Sen ska jag hälsa på Annicas ensamhemmakatt, handla lite jox, baka pizza. Sen ska vi ut ikväll. Lite tveksam eftersom det är helgen före löning, det brukar inte vara en kotte ute i Boden då. Men med mitt sällskap kan det ändå inte gå fel.  Hur bra som helst. Ni ser! Inget jobbigt, bara roliga saker. Jag blir vansinnigt bortskämd när jag kommer hem. 

hurrahurrahurra.

Puss!

Vuxen?

www.vuxenpoang.com/


Jag fick 12 p och är 22,3 år egentligen. Ligger alltså i fas än så länge! Det är ju lysande.

..om jag någonsin ser en leende joggare ska jag fundera på saken...

..

Första riktigt lediga dagen på nästan tre veckor, himmel så bra det känns.  En riktigt sterotyp söndag, slapp och rätt seg.  Ledig och kravlös.  Rätt bra.

Jag vet inte varför jag envisas med att se schlager vartenda år. För det blir aldrig bra, ever. Det är ofattbart tråkigt, för det är aldrig någon som är särskilt bra, ingen röstar på Sverige och dessutom håller det på på tok för länge.  Patrioten som vaknar i mig hinner bli inställd på seger, hinner bli arg på Finland som bara gav oss åtta poäng, hinner bli hämdlysten, hinner bli uttråkad, hinner somna om. Nåja, det blev en jättebra kväll iallafall. Trots att jag rökte, vilket gör att jag mår kasst idag.Vissa lär sig aldrig.

Idag har jag stora planer. Jag ska göra allt jag inte orkat ta mig för på sista tiden; diska, tvätta, middag och fixa matlådor, faktiskt baka bröd. Sen ska jag ta en promenix i solskenet.  Fast vid det laget lär det inte vara solsken längre, så det blir väl en promenad i mörkret som vanligt.  Egentligen är det väl inga planer.  Mer en preliminär skiss. På en servett.  Nu när jag tänker efter.

Hurra, hurra. 2 tentor avbockade, känns så himla skönt. Nu är det lite lugnare i en vecka eller så innan nästa tenta-p.  Dessutom tror jag nästan att jag fixade dem, iallafall ena. Vore helt underbart att slippa åka hit i augusti och göra omtenta. 

Så, nu avrundar jag. -Snyggt och fyndigt.-

Puss och hej.

...eländes elände.

Finns det inget slut på motgångar? Nu flyr jag till Norge på obestämd tid och rensar fisk, jag pallar inte.

vinkvink


glittrande glad

Så dum, så dum, så dum.

Hm, just kommen från Linköping. I ösregn! Fast det är rätt mysigt med regn. Usch, vad romantiskt och fånigt. No romance on me.  Ja, kursen i Linköping är bortom värdelös. Dock är det sinnessjukt lättförtjänta poäng, så det är väl bara att kravla sig iväg. Däremot  behöver jag inte den behörigheten egentligen, vilket gör det hela lite tristare.  Men hade jag skippat detta så hade jag ju missat det makabra nöjet att skära och karva i en höna. Och det vore ju tråkigt. Kanske lika bra att jag inte blev någon veterinär. Fjädrar var tillräckligt läskigt. Päls hade jag nog inte fixat alls. Alldeles för blödig för sådant. (Blödig, hah.)

Jag har faktiskt lite hemlängtan nu. Länge sen jag hade det när jag tänker efter. Men det ska bli så skönt att komma hem. Och ändå vara tillräckligt borta för att slippa massa tråkigt. Inga egentliga åtagande, förutom att erbjuda mitt charmerande sällskap. (Ha. Inte bara charmig, ödmjuk också, tänker du säkert). Nä, jag tänker inte göra något vettigt. Bara lagra. Så det räcker tills nästa gång jag kommer hem. När nu det blir.  Sen tänker jag skaffa mig lite perspektiv och klura lite på livets mysterier. Och framförallt livets omvägar!

Egentligen, allting som går raka vägen brukar ändå bli lite fel. Iallafall för mig. Det krävs lite krångel, lite snirkliga omvägar, lite stök. Och sen i slutändan blir det bra ändå.  Och vad ville jag säga med det?  Ingenting vettigt verkar det som.

Nu  är jag så hungrig att jag trots den tillfälliga förlamningen måste göra något åt saken. Sen ska jag ta tag i mitt liv.

hej&hej!


Den som säger att man inte kan köpa kärlek, kan aldrig ha hört talas om hundvalpar


Om man upprepar en handling och blir förvånad över att man får samma resultat, är man verkligen puckad. (Något sådant var det någon klok som sa. Einstein kanske?)
Ja, varför? Jag tror man många gånger lurar sig själv till att tro att ens sinne är betydligt mer komplext och outforskat än vad det egentligen än. Dvs, egentligen är man fasansfullt enkelspårig och helt desillusionerad angående just detta. Iallafall när det gäller sin egen viktighet. Och oj, så viktig man är.

Ååh, vilken lång dag. Tenta i morse. HUR sadistisk är man om man lägger en tenta kl 8 på en lördagmorgon!? Det är ju inte direkt så att campus jäkla Norrköping är så överbefolkat på lördagarna att man måste ta de stackars tider som finns över. Inte så nöjd. Som om inte sömnen är nog bortprioriterad på vardagarna. Hm. Dagens i-landsproblem måhända? "På min fina skola, där jag får gratis utbildning, tvingar de mig att gå upp så himla tidigt. Man, de är riktiga bastards." Haha. Hemskt. Annars hann vi med en runda till Nyköping idag också. En snabb vända som, trots tidsbristen, var mycket trevlig. Jag gillar att åka bil. Då kan man stirra ut genom fönstret och filosofera utan att känna sig onyttig och overksam, det finns ju faktiskt inte så mycket annat att göra. Asbra. Sen tog jag en låång promenad och funderade ut vad jag ska göra med mitt liv. Så nu vet jag. Det känns skönt.

Nå. Några ynka timmars tidsfrist innan det är dags att börja med nästa tenta. Så resten av kvällen ska jag umgås med min soffa, alternativt sängen, och tvn. Och i morgon ska jag sova tills jag får liggsår.

puss & hej

oh happy day...

För somliga!

Mitt högskoleprov gick inget vidare alls, så Uppsala är stryket ur agendan. Antingen Linköping eller Stockholm för mig i höst alltså. Ja, så är det.  Men jag är rätt nöjd ändå, det kommer nog att bli hur bra som helst. I dag ringde föressten en tant från Grönan som ville att jag ska komma på intervju på fredag. Synd bara att man behöver jobba ungefär 400 h i månaden för att få en vettig lön där. Så nej, det blir nog inget Gröna Lund för mig.
  

Snabbt byte av samtalsämne. (Heter det samtalsämne på en blogg?) Ännu en gång sitter jag och tentapluggar. Tenta 1 av 4 nalkas, fy sjutton. Dock "bara" 4 tentor kvar, sen är hela det här eländiga året överstökat. Det här både varit bra mycket jobbigare och grymt mycket lättare än jag trodde.  Och snart är det slut. Vemodigt faktiskt.


Oh! NU har jag bokat Bodenpiletter!! 17 maj åker jag hem till mitt norrland, och faktiskt känns det inte som något jobbigt företag nu när väl biljetterna är fixade. Mitt mellan tenta 2 och 3 åker jag, skönt att komma bort lite innan sista ansträngningen. Träffa alla människor, även om det älskvärda beståndet har tunnats ut en hel del! Men några pärlor finns allt kvar.

Idag har jag faktiskt överträffat mig själv i köket. Jag är så himla bra.

hej&hej

RSS 2.0