Ett vackert rödrosa russin..

Egentligen har jag väl ingenting nytt att tillägga,  men jag måste få dela med mig av lite glädje. Alldeles home alone. Iallafall, sent, men efterlängtat tentaresultat som var en otroligt positiv överraskning! Jag trodde faktiskt inte att jag hade fixat monstertentan, och så hade det gått jättebra! Vilken lättnad, jag fasade verkligen över att ha en omtenta i vår när det är så mycket annat som vill ha min uppmärksamhet.  Och så mycket annat jag vill ge min uppmärksamhet. Woho.

Träffade Oskars kusin och sambo idag med en alldeles, alldeles ny bäbis. Otroligt söt. Som ett rosa russin. Vansinnigt söt. Hur nu det gick till.. :D  Det läskiga är att jag faktiskt på riktigt tycker att de är fullständigt bedårande.  För inte alls länge sedan tyckte jag att nästan alla såg ut som små, arga gubbar.  Inte SÅ söta att jag vill ha en egen, nejdå. Jag är jättenöjd med att kånka på brorsbarn och kusinbarn. Trixet är att det går att lämna tillbaka dem då.

Hm,  här sitter jag och äter morötter. Kommer nog att bli alldeles orange. Härligt. Ska faktiskt göra lite middag och plugga hela kvällen. Otroligt ambitiöst tycker du säkert. Men. Jag har inte gjort det än.  Dock är morötterna slut nu, så om jag ska ha mer mat måste jag masa mig ut i köket. Och mer mat vill jag ju ha.
Done!


Hej hopp

Monday, bloody monday.

Min välförtjänta helg är över och jag är nyss hemkommen från skolan. Det känns som att det är betydligt fler måndagar i veckan än lördagar. Ganska så illa planerat kan jag nog tycka. Men så är det. Helgen var dock bra,  vi var på något så underligt som undervattensfest. Först förfest på Bryggeriet med en hel bunt dryga Göööötteeeebåårrrgare, några charmiga Boråsaner och ett par Norrköpingsbor. Mycket trevligt;  vin, ballonger och högform. Sammanfattningsvis blev det grymt bra.

Damn, jag vet inte vad som pågår här egentligen. Jag är van att pendla mellan humörsmässiga ytterligheter, antingen är jag glad eller så är jag arg. Oftast glad som tur är. Men nu. Ingenting är kul, det enda jag känner är likgiltighet. Jag har inte lust med någonting, helst vill jag inte ens träffa någon. Helst vill jag nog flytta till Norge och rensa fisk. Bara  vara ifred. Jag har visserligen en förmåga att hamna i dramatikens centrum, men nu är det fasen inte kul längre. Det är ungefär som att ha en mosad banan i huvudet, så känns det. Bananmos.

Ja,  nu drar det i hop sig. Dags för mig att ta ett beslut om vad som ska hända i höst.  Tänk om man kunde ha ett facit, typ det HÄR kommer att bli det bästa, det här kommer inte att gå, det här kommer att leda till det jag vill.  Det vore bra. Som tur är har jag mentalt skjutit upp  alla beslut till i april nångång, ingen idé att oroa huvudet i onödan. Fast lite bekymrad blir jag allt. Jag vet inte riktigt vart jag vill bo, det är nog mest det! Så är det någon som vet vart jag helst vill ta vägen, kan ni väl säga till? Vore jättesnällt.

Nå, eftersom det står "slav" i pannan på mig så ska jag gå och laga mat.

ciao

Vädret och andra oegentligheter.

Vilken bloggkarriär. Känner mig himla flitig faktiskt.

Nåväl, om möjligt är det ÄNNU kallare idag. Vad ska vi göra åt det här eländet?  Det är hemskt, vädret är galet här! Gräsmattorna är gröna i december och januari, men NU! NU passar det! Jag, som var innerligt ledsen över att fira min första jul utan snö, bet ihop och gillade läget. Jag känner mig uppriktigt besviken! Längtar hem till vettig Norrland med det pålitliga vädret. Visserligen är det vinter 9 av 12 månader, men då är man förberedd iallafall, man vet att det är helsikes kallt -jämt. Här är vädret bara lömskt och opålitligt.

(Rätt underligt att man lägger ned så mycket tid på att klaga på och prata om vädret.  Vädret är oerhört uppenbart och dessutom, vad ska man göra åt saken?)

 Jahaja, annars så tycker jag nog att det är dags för helg snart.  Världens fest i helgen också, kommer att bli asbra. Tänk så kul, men vilka skor ska jag ha?  Nu kommer det oberäkneliga vädret och förstör igen. Det kommer att sluta med att jag får vara tant och ta med skor till hemvinglandet i en ful ica-påse. Nej, se det går ju inte.  Appearance is everything.

Som vanligt gör jag allting jag inte borde göra och ingenting av det jag skulle ha gjort, senast i går.
Och det är verkligen inom alla kategorier, jag är hopplös. Jag är obstinat mot mig själv.  Antar att det är förklaringen till varför jag aldrig började knarka, grupptryck har motsatt verkan på mig.  Vad heter det om jag själv försöker få mig att göra saker? Självtryck? Mest av allt borde jag verkligen sova, men eftersom jag inte gjort något av det jag borde ikväll så ser det rätt mörkt ut för skönhetssömnen. Å andra sidan, vem behöver den?

Sagt och gjort.



Brrrrrrrrrrrrrrrrrr............

Kalla, kalla Norrköping. Alldeles för bortskämd har jag nog blivit här i den (vanligtvis) varma södern. Men nu är det fasen kallt.  Jag lever och överlever på hoppet om vår.

Egentligen borde jag verkligen plugga. Men motivationen lyser med sin frånvaro. Så här sitter jag. Snart ska jag slänga mig i sängen och se lite på tv innan läggdags.  Kanske slänga ett öga på böckerna i reklampauserna. Jahaja, dagarna går hiskeligt fort. Det bara susar till så har ännu en vecka gått, tentor, duggor och labbar närmar sig med stormsteg, uschaligen. Idag hade jag tidig föreläsning, grymt skönt att ha resten av dagen fri!  Tid för lite annat än skola, lite annat.  Weell,  så idag har jag hunnit med föreläsning, plugg, fika hos svärmor,  knalla runt på stan med Anna och Johanna, träna och laga mat. Och nu är jag här.
En ungefär likadan dag imorgon, mitt liv är rätt förutsägbart.

Näe, nu kan jag inte hitta på något vettigt alls.  Så istället för att snacka skit för sakens skull kilar jag bort till sängen.

Pusshej

En riktigt skön lirare.

Välbehövlig helg. Riktigt bra helg! Både lugn och med lite spontana inslag, perfekt. Dock är ännu en måndag på ingång och det känns väl.. sådär. Fast kommande vecka blir inte i närheten av föregående. Herregud, jag slår mig själv medvetslös av häpnad när jag lyckas ta mig upp före 7 varje morgon.  Helt otroligt, jag är som en stolt mamma.  Nästa vecka blir visserligen tidig, men inte alls lika långa jäkla dagar.  Inte så värst kul att gå hemifrån halv 8 på morgonen och inte vara hemma före 6-7. Normalt är man som student  nog lite bortskämd med alldeles för mycket fritid. Eller sken-fritid. Det  är väl egentligen tänkt att man ska åstadkomma något också.

Anyhow, jag är inne på de 3 sista kurserna nu. Fixar jag dessa kan jag vara självgod med all rättighet.
Jag, som trodde jag var matematisk dyslektiker, kanske till och med kommer att klara sig igenom det här! Otroligt. Man kan nog egentligen lära sig precis vad som helst. Så nu när jag är så inspirerad av mina egna framgångar tänkte jag skicka iväg en anmälan till sommarkurserna, ryska för nybörjare!  Inte illa va?! :D

Och vårkänslor har jag också. Tänk, om bara några dagar är den sista vintermånaden slut. Sen är det vår. Kanske inte vädret håller med mig, men kalendern gör det iallafall. Räcker för mig. Och sommaren runt hörnet bara. Usch, så mycket jag måste prestera innan sommaren. Mycket tunga beslut och stora prestationer. Men det löser sig nog till det bästa! Min framtidsvision är stabilt optimistisk.

Jaha nähä. Nu, alldeles snart ska vi på klassisk söndagsmiddag hos Oskars föräldrar. Mycket trevligt såklart. Men inbjudan "då kan pojkarna sitta och titta på fotboll så lagar flickorna mat" känns väl lite sådär.. :D

puss o hej

RSS 2.0